Wednesday, February 22, 2017

Styling Melody in #TravelinStyleWithRicha

Greeting from Teletubbies Hills located in Mt. Bromo area! So, Last two weeks I decided to visit this famous and wonderful location called Teletubbies hills with my best(s) and also him!
I changed my outerwear two times because the weather was so unpredictable! It could rain so heavy while a strong sunshine came up! So I decided to change my knitting outerwear to a coat.

(I add more information about getting there below(English & Bahasa Indonesia Only))

This was what I wore:

Boots: (sister's) H&M
Bag: Stradivarius
Scarf: Basic scarf in dusty rose by Marion's Fashion Theory

left (@niiasovia) wore: Basic scarf by @marionstheory in Slate gray
right (@evastari) wore: Basic scarf by @marionstheory in Mink


Midi pleated metallic skirt: Simplicity



Bowling bag: zara

Embroidered bird pink sweater: Stradivarius
Legging: malaika boutique on instagram

Oversized knit outerwear: Zara

Taken at Pasir Berbisik

---------------------------------------------------------------------------------

Hi There! As I promised, I will explain about this trip and how much fee this trip charged. First, My friends and I spent a night in my dad's place, Pasuruan City, so we didn't have to pay a rent room or hotel near Mt. Bromo. Westarted the trip at 8 a.m. because we didn't want to see the sunrise; if you want to see the sunrise you have to start your trip at 2 a.m. or 3 a.m. because it took about 3 hours to get there.
We arrived at 9.00 a.m in parking area to rent a car which people called "hardtop car" for IDR 700K (it's including a driver). You must rent this kind of car except you brought your own one from home :p why? because you would meet with many kind of steep incline.
Then, at 9.30 a.m. we arrived at the first place called Penanjakan. You can see the photo below how it looks like (It was foggy and cold morning I thought).


After we spent just for a minute in Penanjakan, of course to take a photo, we continued our trip to the next planned destination called teletubbies hills which you've seen the photos above. It took only about 15 minutes (cmiiw) from Penanjakan. It's really wonderful and listed as a one of the places you must visit! Let me know if you got there! :D

See you on the next post guys! thanks for reading and visiting this blog :p

Tuesday, November 22, 2016

The Blue Sea

It was the second time I went to the beach after many years! (The last time I went to a beach was about two years ago lol)
So, many people ask me why I wore a knitwear to the beach. Umm.. Okay. Let me tell you then. My body resist too windy day and it can cause my body feel unwell. So that's why I should make my body withstand from the wind. Enough with the heavy talk, let's start to the main blog point! Yeay! 

What I Wore?

Peanut butter basic scarf from @marionstheory @marionstheory.catalog
Bali embellished sling bag from Accessorize


White beach hat with zigzag ribbbon bought at Naughty (kind of girl's accessories store) only for IDR 70K!


I know all of you are wondering from where I got the outer. It's from @haideeorlin! you can check it on instagram guys!

The knitwear is also gorgeous! isn't it? This coral fringed sweater is from @cheeryshop1

I apologize I forgot about the pants. But you can check it on my instagram maybe you'll find out an old photo while I was wearing this ones. 


Thank you for visiting my blog today! I hope you enjoy!

Location: Lombang Beach, Batang-Batang, Sumenep, Madura.

Sunday, November 6, 2016

Breezy Day Turns to Red

Most of part of the earth has turned to be breezy and windy. Keep yourself warm with kind of knitwear or cardigan.
On the previous post, I have posted about breezy day. This post has the same point, but it already turned to red. Check it out!
Scarf: Marion's Fashion Theory (Light Mink)


Red sweater: @affalooks (see the details on my instagram)

Bag: Zara
Skirt: Cotton On
Shoes: Pull and Bear

Wednesday, October 5, 2016

Breezy Day

Hi, There! I recently update this look on instagram. Then, I wanna show you every detail or where I got the item from. Check it out!

Scarf: marama shawl
fabricated by cotton, easily styled! maybe...it's made from viscose cotton (?)
Sweater: got it from online shop on instagram

Black boots: Pull and Bear

Patterned skirt: Cotton On
Bag: Fossil Preston shell (small)
Got the bag only for 1,550K! It's cheaper than it's in offline store! yes, I bought it on Indonesia online store

Monday, September 12, 2016

Pattern Enthusiast

Hi everyone! Today, I want to share my favorite style recently. I have posted it on my instagram account but I still get many questions from anyone about this look. So, I hope my post today will help you for getting information of what I wore.

Here we go!

Light mink basic scarf from the one and only @marionstheory @marionstheory_catalog (IDR 65K)
Sling bag with tassels: Stradivarius

Deep tan shirt with dark tosca tassels from mango
(Got it for about IDR 500-550K I almost forget the fixed price. Sorry......)

Patterned ethnic pants gotten from zara for about IDR 429K
It's fabricated by thick crepe/platinum crepe with no transparency. Superb!

Slip on wedges sandals from dewata sandal bali (you can find it on instagram)

Overall look of Pattern Enthusiast from head to toe
Ohya! and I got some questions about my hijab inner! I got it from Up2date, you can find it on instagram named @up2date_world. This is the best inner I ever have!
Thanks for visiting my blog and keeping up with me! See you on the next post, guys!

Tuesday, August 23, 2016

My Campus Life by Richa

Hai Guys! kali ini aku mau share tentang my campus life selama di Universitas Brawijaya! yeay!
Jadi aku selama ini kuliah S1 di Universitas Brawijaya jurusan Informatika dengan gelar sarjana Komputer. Buat kalian yang mencari informasi lebih lanjut tentang jurusan ini, bisa klik link ini -> filkom.ub.ac.id :) 
Buat ke kampus, biasanya aku pakai outfit yang nyaman, ga mengganggu aktivitas, tapi gak asal asalan juga. We really care about our outfit, right? absolutely!
Salah satu favorit aku adalah white shirt dan basic scarf, di bawah ini, I give you one of my outfit looks kalo aku lagi ke kampus.


Turn back to first topic, jurusan informatika itu menurut aku lumayan sulit, ya, off course semua orang pasti bilang hal yang sama di setiap jurusan.
But, sulitnya informatika itu yang paling utama adalah mengimplementasikan perhitungan matematika atau logika dengan rumus yang lumayan rumit ke dalam bahasa yang hanya bisa dimengerti oleh komputer. 
LOL. 
Jadi buat yang mau masuk jurusan informatika, kamu harus benar-benar suka dengan semua seluk beluknya sebelum kamu akhirnya terjun ke dunia per-IT-an or at least sebelum kamu menyesal :p
Then, itu tadi dukanya ya, sekarang aku bahas sukanya. Jadi, sukanya itu adalah ngeliat program yang kamu rancang dengan bahasa tertentu dan dengan algoritma tertentu udah jadi dan kamu bisa menjalankan program hasil ketikan jari kamu dan pemikiran otak kamu dengan lancar tanpa error. Kita juga bebas men-desain UI (user interface) dengan tetap berpatokan pada standar yang berlaku biar kamu yang hobi desain bisa tetap menyalurkan bakat disini. hehehe. Kamu juga bisa buat aplikasi dan ketemu temen satu passion.
Kuliah itu sebenarnya nggak cuma belajar kan, ya. Tapi, kita juga belajar untuk bersosialisasi. 
Itu dia tuh, yang bikin kita suka sibuk banget. Fyi, ini dia beberapa foto bareng teman-teman kuliahku, yang bikin aku makin semangat di kampus.


Kalau liburan kuliah, tentunya urusan belajar di-pause dulu, dan banyakin silaturahmi sama teman-teman. Yaaah, walaupun kadang di akhir liburan, harus disibukkan dengan urusan KRS dan pembayaran kuliah, sih. 
Anyway, sekarang, bayar kuliah itu nggak seribet dulu lagi, loh.  Selain lewat ATM, kita bisa bayar  lewat smartphone dengan Internet Banking dan Mobile Banking (m-BCA)!! Bener – bener one click away. 
Seperti pengalamanku bayar uang kuliah pakai m-BCA, gak sampai 5 menit transaksinya sudah beres dan urusan bayar – membayar semester completed!
Aku tinggal masukkan nomor NIM yang dikasih dari kampus dan input deh ke m-BCA.
Oh iya gak hanya proses pembayaran yang gampang dan praktis, tapi ada hadiahnya juga loh. 

Setelah aku melakukan pembayaran, aku tukerin bukti bayar kuliah ke BCA Kantor Kas UB lalu aku dapat 1 kupon undian berhadiah yang grand prize-nya motor dan aku juga bawa pulang 1 souvenir langsung.

So, yg kepingin punya motor buat ke kampus...coba deh bayar uang kuliahmu pakai e-Channel BCA (ATM BCA, Internet Banking dan Mobile Banking)! Siapa tau bisa dapat Honda Beat!
Untuk detil programnya cek deh di link ini:


Good luck, civitas akademika UB!
BCA

Saturday, August 20, 2016

Pattern Lover

Happy Sunday, peanuts! Today I'm gonna show you every piece detail of what I wear. I'm in love with pattern, especially gypsy or bohemian patterned fabric. So, ethnic things are on my personal style world.

So, here we go.....

Cotton shawl scarf I bought in Marama
Oh ya! I put my braces off this month, so you won't see any braces stay on my teeth. After a long time wearing braces it's finally gone! Yeay! I wore braces almost 6 years, ya, just for your unimportant information, hehehe :p

Bali embellished sling bag: accessorize

My favorite brown watch: Marc by Marc Jacobs


Patterned midi dress: Zara
(bought when mid year sale at Zara only for 200K *feels like I was dreaming ~.~ *)

Espadrilles wedges: Stradivarius

Well that's all. Oh ya, and I was wearing pants from Gaudi. It's like loose pants, so, you don't always pair midi dress with tight pants, peanut! See you on the next post! :)